Ukrainietiškus barščius gali pasigaminti kiekvienas

Sriuba yra toks patiekalas, kurio retas gali atsisakyti. Ji puikiai tinka valgyti tiek pietums, tiek vakarienei, o jei reikia, ją galima pavalgyti ir pusryčiams. Kad tokia pat sriuba ne taip greitai nusibostų, reikėtų žinoti ne vieną receptą, kad jas būtų galima gaminti kuo įvairesnes. Tad šiame straipsnyje plačiau papasakosime apie ukrainietiškus barščius, pateiksime tam tikrus patarimus, kad juos galėtų išsivirti kiekvienas.

Burokėliai

Vienas pagrindinių ukrainietiškų barščių ingredientas yra burokėliai. Tad juos prieš dedant į puodą reikėtų tinkamai paruošti. Turbūt dažniausiai daroma klaida yra ta, kad verdant tokią sriubą, jie yra įdedami vos ne pirmi ir todėl tokia sriuba nesigauna labai skani. Burokėliai į ukrainietišką sriubą turėtų būti dedami vieni iš paskutinių. Jeigu jie yra švieži, pirmiausia juos reikėtų patroškinti atskiroje keptuvėje. Burokėliai gali būti gardinami pomidorų pasta, jeigu jie jau yra marinuoti, tuomet jiems papildomai nieko daryti nereikia, bet jie taip pat turėtų būti dedami tik pabaigoje.

Sultinys

Paprastai ukrainietiški barščiai verdami su mėsingais jautienos kaulais. Tad tokį sultinį reikėtų išsivirti iš anksto. Jam laiko taip pat nereikėtų gailėti, nes kuo ilgiau jis virs, tuo geresnis skonis gausis. Verdant sultinį taip pat nereikėtų pagailėti įvairių daržovių ir prieskonių, kad verdant jų skoniai pasiskleistų ir susimaišytų tarpusavyje, taip vienas kitą papildydami. Kai jau bus baigtas virti sultinys, jį reikėtų nukošti per sietelį, kad jame neliktų jokios daržovės ar kaulo, nes jau jie bus atidavę visą skonį ir atsikandus bus beskoniai.

Slaptas ingredientas – kopūstai

Į tokią sriubą yra dedami visi įprasti ingredientai, kuriais gardinamos ir kitos sriubos, tokie kaip morka, svogūnas ir česnakas. Tačiau, kad galėtume išvirti tikrą ukrainietišką sriubą, joje privalo būti kopūstai. Kopūstus galima naudoti tiek šviežius, tiek raugintus. Jeigu jie naudojami švieži, juos taip pat prieš dedant reikėtų šiek tiek patroškinti. Jeigu naudosite raugintus – tuomet jiems papildomai daryti nieko nereikia.

Su kuo pagardinti ukrainietiškus barščius?

Tikriausiai kaip ir daugeliui sriubų, taip ir šiai kuo puikiausiai tinka grietinė. Jos nereikėtų gailėti ir į sriubą dėti tikrai nemažai. Kad sriuba būtų dar skanesnė, prie jos galite prikąsti šviežiai iškeptą bandelę, kuri aptepta česnakiniu sviestu. Jeigu norisi šiek tiek riebaliuko, visada galima ją pagardinti šiek tiek pakeptais lašinukais.