Pagrindinės inverterių rūšys

Tikriausiai daugelis yra patenkinti, kai kažkokį daiktą galima rinktis iš kelių variantų. Taip galima susidėti visus pliusus ir minusus ir taip išsirinkti patį geriausią variantą. Kalbant apie saules elektrines, viena pagrindinė jos detalė yra inverteriai. Jų pagalba yra pagaminama tokia energija, kurią gali naudoti kiekvienas namuose. Tad šių prietaisų rūšių yra tikrai ne viena ir apie jas visas plačiau papasakosime šiame straipsnyje, kad galėtumėte žinoti, kokį variantą geriausia pasirinkti.

Hibridiniai inverteriai

Tokios sistemos veikimas yra lygiagretus su pačiu elektros tinklu. Didžiausias šių hibridinių inverterių pliusas yra tas, kad elektros energijos beveik niekada nepritrūks, nes jei jos yra prigaminama per daug ir nespėjama sunaudoti, ji kaupiama specialiuose akumuliatoriuose. Toks variantas yra puikus, nes labai maža tikimybė, kad ji dings ten, kur reikalingas jos nuolatinis tiekimas.

Tinklo inverteriai

Šis variantas nėra toks patikimas, nes jeigu pats tinklas bus pažeistas, automatiškai jėgainė nebeveiks ir tinklo inverteriai atsijungs ir taip pat nebeveiks. Tad kyla šiokia tokia rizika, kad ne visada bus galima gauti elektros energijos, o kaupti jos papildomai nėra galimybės. Todėl toks modelis dažniausiai skirtas ne tiesioginiam naudojimui, o pardavimui kitiems tiekėjams. Tokiu atveju įvairūs sutrikimai nėra baisūs, nes tiesioginė elektra nėra naudojama.

Kuris inverterių variantas yra tinkamesnis?

Į tokį klausimą yra sunku atsakyti, nes kiekvieno poreikiai yra skirtingi. Svarbu žinoti, kiek daug elektros energijos jums reikės, o galbūt jos tiesiogiai nenaudosite ir ji bus nukreipta visai kitoms reikmėms. Tiek vienos, tiek kitos rūšies inverteriai turi savų pliusų ir minusų. Jie yra labai skirtingi ir pritaikomi skirtingoms situacijoms. Tad tik nuo pačios veiklos ar kitų kriterijų priklauso, koks inverteris tiktų labiausiai.

Kur geriausia ieškoti skirtingos rūšies inverterių?

Tokių prietaisų paprastose parduotuvėse vargu ar galima rasti. Todėl jų reikėtų ieškoti specializuotose parduotuvėse. Aišku, turbūt vienas patogiausių variantų yra pirkti internetu, nes galima lengviau palyginti, išsiaiškinti rūpimus niuansus ir panašiai. Perkant internetu taip pat galima surasti geriausią siūlomą variantą, nes taip vos keliais pelės paspaudimais galima palyginti kainas skirtingose parduotuvėse. Be to, pastebėta, kad perkant internetu galima sutaupyti nemažas sumas, nes kur kas dažniau yra taikomos įvairios ir didesnės nuolaidos, kurios leidžia įsigyti daiktą dar palankesnėmis sąlygomis. Tad inverterių ieškoti internete kur kas labiau apsimoka.